onsdag 1. april 2020

Lest i mars

Andre Kertz Man reading

Mars har vært en laber lesemåned. Rastløsheten min hindrer meg i å lese. Jeg har forsøkt meg på lydbok (novellesamlingen Mouthful of Birds - bra!), men lar meg for lett avlede. Vanligvis skriver jeg også ned hvilke bøker jeg leser, men det kjennes feil nå. Med glede ser jeg at andre leser (Beathe! Tine!) - og det inspirerer.

Lest i mars
Bjerkeli, Myriam H - Stella Polaris (2019)
Jackson, Stina - Sølvveien (2019)
Kang, Han - The Vegetarian (2007)
Ness, Patrick - A Monster Calls (2011)
Schweblin, Samanta - Mouthful of Birds  (2019) (noveller) (lydbok)
Tweedy. Jeff - Lets go so we can get back (2018) (memoarer)

Ta vare på hverande

Bildet er av Andre Kertz

Marianne Augusta

21 kommentarer:

 1. Jeg har lest (hørt) Sølvveien (på svensk) og Vegetarian. Synes den første var helt grei krim og den andre likte jeg bittelitt mindre enn alle andre som har lest den. Ukonsentrasjonen har satt seg. Starter på Minier nå (ehm i kveld), det har brukt å virke før.

  SvarSlett
  Svar
  1. Er det ikke godt at vi er ulike? Jeg elsket The Vegetarian og synes Sølvveien var litt treig :) Jeg har enda ikke lest Minier. Hvorfor er han så bra?

   Slett
 2. Skal si du leser variert, hatten av for det. Har lest Stella polaris og Vegetaraneren og likte de veldig godt :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Variert må det være. Hm ... prøver å se deg for meg i hatt :)
   Du har jo lest sikkelig mye i mars. Imponerende!

   Slett
 3. Jeg likte svært svært godt både The Vegetarian og Mouthful of Birds. Venter nå på Booker-langlistede nyeboka fra Schweblin, Little Eyes. De andre har jeg ikke vært borti. Noe dårlig konsentrasjon for tiden... lytter kun til krim på øret. Jeg må skjerpe meg... og syns det er godt å se at jeg ikke er alene med konsentrasjonssvikten. Bortsett fra Tine og Beathe da, og Anita. De leverer alltid :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Marianne, men min konsentrasjon har også vært laber i mars, har lest kun 7 bøker (og den 7ende var en kort langdikt;))

   Slett
 4. Little Eyes har jeg ikke hørt om. Schweblin er nytt bekjentskap for meg etter å ha lest Feberdrøm. Hun skriver så deilig rart :)
  De fleste jeg kjenner har dårlig konsentrasjon og tiltakslyst for tiden. Tine og Beathe er lesemaskiner :)
  Krim på øret er jo bedre enn ingen bøker ...

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja veldig enig, krim er det som holder meg flytende akkurat nå. Og Scweblin ja, hun skriver virkelig deilig rart :) Little Eyes havnet også på Booker-listen, og selv om hun ikke har vunnet akkurat den prisen ennå så har hun virkelig en fantastisk bra skrivestemme. Little Eyes blir utgitt 5.mai, og jeg har den på preorder på Amazon - som ebok. Mulig den - sammen med de andre to Schweblin-bøkene - kommer i hardcopy til hus her. Hun er verd å eie fysisk :)

   Slett
  2. Schweblin sin har allerede kommet ut på norsk med tittelen Kentuki,sånn i tilfelle det haster med å lese den...

   Slett
  3. Venter på den engelske oversettelsen :-)

   Slett
  4. Takk for info, Beathe - men tror også jeg vil lese den på engelsk :)Magisk realisme er litt mer magisk på engelsk ...

   Slett
 5. Jeg leser som vanlig og i mars var det Animal Crossing: New Horizons som stjal litt av tiden. Man må game litt også. =)

  Den eneste jeg har lest er Stella Polaris som jeg ikke likte noe særlig - og Sølvveien har jeg liggende. =) Ta vare på deg selv og håper du får mer ro til å lese fremover.

  SvarSlett
  Svar
  1. Mange som har slengt seg på Animal Crossing. Moro?

   Bra du leser som vanlig og jeg håper også jeg får mer lesero :)

   Slett
  2. Det er moro. Godt mulig fordi jeg har spilt alle Animal Crossing spillene. Det er veldig avslappende og avhengigskapende. Har spilt det i flere år, og det er på en måte en barnsligere versjon av sims, men fornøyelig. =)

   Slett
 6. Ikke lest noen av disse,men har tre av dem på vent...Novellesamlingen til Schweblin,Kang Han og Jackson.

  Er inne i en god flyt nå men kjenner meg godt igjen i det med å bli lett distrahert av andre ting, ofte går det dager mellom hver gang jeg leser mens i dag satt jeg i 6 timer tilsammen-det er ikke ofte.
  Klarer ikke å konse for å skrive omtaler,men det skyldes nok litt flere ting.

  SvarSlett
  Svar
  1. Gled deg til Han Kang og Scweblin :)(i følge meg iallefall)
   Det krever vel en annen konsentrasjon og interesse å skrive enn å lese. Det viktigste er jo at du leser.
   Eller: det viktigste er at du har det bra uansett hva du gjør :)

   Slett
 7. Vi har lest omtrent det samme, ca halvparten av normalen, og det meste er lett krim med unntak et et langdikt på 64 sider grunnet diktsirkelen. Må jo selv prøve å følge opp det jeg har ansvar for. Men det var på hengende håret.
  Tror det blir en del krim i april også, selve påskekrim-måneden, men skal forsøke å lure inn en 1001-bok og litt sakprosa, kanskje en hyllebok som ikke er krim. Vi får ta det som det kommer, Eneste råa i disse ukonsedager.

  Har lest Vegetarianeren og Stella Polaris. Likte begge.

  Take care du og:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er ikke så mye annet vi kan gjøre enn å ta det som det kommer :)
   Noen ganger er lett krim det beste. Kos deg!
   Og jeg må finne en diktbok for mars ...

   Slett
 8. Jeg har lest Sølvveien, Stella Polaris og A Monster Calls. The Vegetarian står fremdeles på leselisten. Nå har jeg tenkt å lese krim i påsken, som vanlig, men jeg er for rastløs for planer. Jeg hopper på en ting og plutselig konsentrerer jeg meg om noe annet. Det beste jeg har funnet på var å starte på Song for Eirabu. Den klarer jeg å fokusere på :-)
  Ha en riktig fin dag, Marianne!

  SvarSlett
 9. Ser du har nevnt Song for Eirabu flere steder. Det gjør meg nysgjerrig. Jeg hadde de to bøkene for noen år siden, men ga dem bort da de ikke ble lest. Nå kan jeg angre ...
  Bra du ahr funnet en bok som fenger. Ikke lett å være konsentrert for tiden

  Ha en riktig fin dag du også :)

  SvarSlett